over bert plantagie

Smits Rolluiken Zonwering

Bert heeft HEAO logistiek gestudeerd in Arnhem en is na de succesvolle afronding van deze studie in 1987 gaan werken bij Smits Rolluiken en Zonwering in Cuijk. Daar was hij een aantal jaar betrokken bij alle facetten van dit productiebedrijf; van de montage en het zelf rondbrengen van de rolluiken en zonweringsproducten tot een stuk administratie en bedrijfsvoering.

Smits Meubelen

Onder Bert zijn open-minded en creatieve manier van ondernemen, groeit het bedrijf in een aantal jaar uit tot een van de grootste spelers in de Nederlandse Rolluiken- en Zonweringsbranche. In 1993 neemt Bert het bedrijf over van de toenmalige eigenaar en in 1997 verkoopt Bert Smits Rolluiken en Zonwering aan Kloeckner: een grote internationale speler die actief is op de staalmarkt. Bert moet nog 3 jaar aanblijven als directeur en trekt in 2000 deze deur achter zich dicht om een lange sabbatical te nemen. Maar ondernemersbloed kruipt waar het niet gaan kan en in datzelfde jaar koopt Bert het meubelproductiebedrijf Smits Meubelen, eveneens in Cuijk.

bert plantagie

Smits Meubelen bestaat sinds 1958 en produceert stalen meubilair voor de zorg- & recreatiesector en bombastische bankstellen voor de Belgische retailmarkt. Na aankoop van Smits Meubelen betrekt Bert een nieuw pand, vernieuwt de gehele productie, start een gloednieuw meubelmerk en hangt zijn eigen naam aan deze meubels. Heden ten dage wordt de bert plantagie collectie (tijdloos, begrijpelijk en betaalbaar design) succesvol verkocht in de Benelux, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk.

Vertaalslag naar project- en hospitality markt

Maar de oude vakkennis van de projectbranche gaat niet verloren, integendeel: De commerciƫle bert plantagie collectie maakt een vertaalslag van de consumentenmarkt naar de project- en hospitalitymarkt. Zo wordt met enkele kleine aanpassingen een designtafel geschikt voor een zorginstelling, een fraaie kast inzetbaar op een kantoor en een stoel toepasbaar voor veelvuldig gebruik in een restaurant.

Made in Europe

De bert plantagie meubels worden allemaal vervaardigd in Europa, bijna altijd in eigen fabrieken. Het produceren van meubels is nog altijd een ambachtelijk vak: elke stoel, tafel, kast of (maatwerk)bank wordt met de hand vervaardigd. Dit maakt Bert tot een betrouwbare en veelzijdige leverancier met een sterke focus op kwaliteit en flexibiliteit. Met een brede collectie, jarenlange ervaring en veelvoud aan mogelijkheden zijn Berts (maatwerk)producten een vast terugkerend element in menig project op het gebied van zorg, kantoor, recreatie, retail en horeca.